Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fidesz/Orbán imádók! Ha eddig nem lett volna elég Mészárosbó
  2015-12-09 13:02:46, szerda
 
  Fidesz/Orbán imádók! Ha eddig nem lett volna elég Mészárosból, akkor most már, itt van a leendő veje is!

************************

Mészáros Lőrinc vőjelöltjével alakul egy óriási építőipari cégcsoport
Fotó: MTI / MTK / BORD Építész Stúdió

Szabó Yvette

- 2015. december 7. 15:29



Még több tőkét és tudást pakolnak össze egy olyan nagy múltú vállalkozásba, amely akár a Közgép utódja is lehet. Az összefonódáshoz most kérték a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását.

A versenyhivatal közleményében négy cégnév szerepel, úgyhogy nem könnyű megérteni, mi is történik. Eszerint a Körösaszfalt menedzsmentje megállapodott abban, hogy két másik társaság, az Épkar és a West Hungária Bau közös irányítást szerez egy Körösaszfalt-tulajdonú cég, a Magyar Építő felett. Ez azt jelenti, hogy az Épkarnak és a West Hungária Baunak hirtelen legalább 50 százalék + egy szavazatnyi befolyása lesz a Magyar Építőben.

Lássuk először, kik a szereplők, és azután azt, hogy mi lehet ennek az értelme.

A Magyar Építőt, amely most új irányítás alá kerül, májusban vásárolta meg a Körösaszfalt. A nagy múltú cég addig az építőipar egyik régi motorosának, Tolnay Tibornak a tulajdonában volt. Tolnay az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke, valamint 1999 óta az OTP Bank felügyelőbizottságának elnöke.
A Körösaszfalt részben a Duna Aszfalton keresztül Szijj László tulajdona. Az eddig elsősorban útépítésekben jeleskedő tiszakécskei vállalkozás, a Duna Aszfalt, 2012 óta szárnyal a közbeszerzési pályázatokon. Szijj László nem ritkán a felcsúti polgármester cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel közösen kap megbízásokat a közszférából, így például a békési ivóvíz minőségét javító programban. A Duna Aszfalt az egyik szponzora a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának. Úgy tudni, hogy a Körösaszfalt fiatal vezérigazgatója, Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc lányának jövendőbelije.
Az Épkar Szeivolt István tulajdona. Az ő neve legutóbb akkor merült fel, amikor kiderült, hogy a brókerbotrány egyik szereplője, a Kun-Mediátor fővárosi székhelye Szeivolt tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve. Az üzletember ezt közleményben utasította vissza, sőt hozzátette, hogy annál több köze van a Fidesznek a botrányos céghez.
A West Hungária Bau azon kívül, hogy ugyancsak sorra nyeri a közbeszerzéseket a Várkert Bazártól kezdve az MTK stadion megvalósításáig, azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy tulajdonosa, Paár Attila megvásárolta Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a részesedését az Elios nevű cégben. Az Eliosnál az OLAF, az unió csalásellenes hivatala is vizsgálódik a közszférától elnyert és uniós pénzekből finanszírozott megbízások ügyében.

Az említett cégek közül egyedül a Körösaszfaltnak nem volt érdemi tevékenysége, évek óta nincs árbevétele, évente egy-két milliós vesztesége van. Ennek alapján akár érthető is, hogy ha már megszerezte a Magyar Építőt, akkor ehhez tőkére és tudásra is szüksége van.

Összességében azonban - ha a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezi az összefonódást - egy tekintélyes építőipari vállalkozás jöhet létre a Körösaszfalt részvételével. Ha csak a Magyar Építő és a két új tulajdonos tavalyi eredményét nézzük, az is együttesen 40 milliárd forint, ha pedig ehhez még hozzátesszük a Körösaszfalt tulajdonosának, a Duna Aszfaltnak az árbevételét, akkor már 126 milliárd forintos summa jön ki.

A Közgépnek tavaly, amikor a kifutó projektek miatt érdemben még nem érződött, hogy a tulajdonos Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktor kormányfővel, 112 milliárd forint volt az árbevétele. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság éppen ezen a héten hozza meg ítéletét, hogy jogszerű volt-e a Közbeszerzési Döntőbizottság júliusi határozata, amely három évre eltiltaná a Közgépet a közbeszerzésektől.

Szijj István nem is rejtette véka alá, hogy a terjeszkedéssel az a céljuk, hogy sikeresen szerepeljenek azokon a közbeszerzéseken, amelyeket az Európai Unió 2020-ig tartó fejlesztési ciklusának projektjeire írnak ki.

A GVH-hoz beadott fúziókérelemmel kapcsolatban kerestük a Körösaszfalt vezérigazgatóját, Pálffy Balázst; ha kapunk választ, közöljük.


http://vs.hu/gazdasag/osszes/meszaros-lorinc-vejevel-formalodik-egy-oriasi-epitoi pari-cegcsoport-1207#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vezérigazgatóját, közbeszerzéseket, közbeszerzéseken, vezérigazgatója, összefonódáshoz, körösaszfaltnak, megvalósításáig, terjeszkedéssel, fúziókérelemmel, döntőbizottság, versenyhivatal, tulajdonosának, finanszírozott, hozzájárulását, útépítésekben, vállalkozásba, összefonódást, összességében, közleményében, megállapodott, közbeszerzési, menedzsmentje, részvételével, vőjelöltjével, közigazgatási, jövendőbelije, szerepeljenek, brókerbotrány, csalásellenes, megvásárolta, pályázatokon, polgármester, részesedését, közszférától, körösaszfalt, tevékenysége, leendő veje, óriási építőipari, olyan nagy, összefonódáshoz most, versenyhivatal közleményében, szavazatnyi befolyása, nagy múltú, építőipar egyik, tulajdonában volt, eddig elsősorban, közbeszerzési pályázatokon, felcsúti polgármester, békési ivóvíz, egyik szponzora, felcsúti Puskás, brókerbotrány egyik, Mészáros Lőrinc, BORD Építész Stúdió, Szabó Yvette, Gazdasági Versenyhivatal, West Hungária Bau, Magyar Építő, West Hungária Baunak, Magyar Építőben, Magyar Építőt, Tolnay Tibornak, Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének, Duna Aszfalton, Szijj László, Duna Aszfalt, Mészáros Kft, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának, Pálffy Balázs, Épkar Szeivolt István, Várkert Bazártól, Paár Attila, Orbán Viktor, Tiborcz Istvánnak, Duna Aszfaltnak, Simicska Lajos, Fővárosi Közigazgatási, Munkaügyi Bíróság, Közbeszerzési Döntőbizottság, Szijj István, Európai Unió, Pálffy Balázst,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Miért nem menti meg Jézus...  Szép estét kedves látogatóimna...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Miért nem menti meg Jézus...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az embernek a társa: hiányzik.  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Kellemes esti időtöltést  A boldogság ült a világvégén  A föld szépségéért  A hét szűk esztendő  Maradék idő  Volt egy...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  próbáljuk ki az őszinteséget  A végzet az  Muratáj  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Maradék idő 
Bejegyzés Címkék
leendő veje, óriási építőipari, olyan nagy, összefonódáshoz most, versenyhivatal közleményében, szavazatnyi befolyása, nagy múltú, építőipar egyik, tulajdonában volt, eddig elsősorban, közbeszerzési pályázatokon, felcsúti polgármester, békési ivóvíz, egyik szponzora, felcsúti Puskás, brókerbotrány egyik, botrányos céghez, unió csalásellenes, közszférától elnyert, említett cégek, összefonódást &#8211, tekintélyes építőipari, kifutó projektek, tulajdonos Simicska, héten hozza, vezérigazgatóját, közbeszerzéseket, közbeszerzéseken, vezérigazgatója, összefonódáshoz, körösaszfaltnak, megvalósításáig, terjeszkedéssel, fúziókérelemmel, döntőbizottság, versenyhivatal, tulajdonosának, finanszírozott, hozzájárulását, útépítésekben, vállalkozásba, összefonódást, összességében, közleményében, megállapodott, közbeszerzési, menedzsmentje, részvételével, vőjelöltjével, közigazgatási, jövendőbelije, szerepeljenek, brókerbotrány, csalásellenes, megvásárolta, pályázatokon, polgármester, részesedését, közszférától, körösaszfalt, tevékenysége, közleményben, projektjeire, tulajdonában, kapcsolatban, megbízásokat, közszférából, kormányfővel, tiszakécskei, hozzátesszük, összeveszett, akadémiának, tekintélyes, vállalkozók, árbevételét, szavazatnyi, fejlesztési, mészárosból, tulajdonosa, vállalkozás, vizsgálódik, megszerezte, engedélyezi, motorosának, elsősorban, építőipari, megbízások, árbevétele, tulajdonos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.